"Het paard zet je terug in je kracht"
Equine Assisted Coaching, ofwel coaching met behulp van paarden, is een ervarings- en oplossingsgerichte manier van coachen. Door middel van activiteiten die je samen met de paarden uitvoert (met je beide benen op de grond), worden patronen duidelijk en krijg je inzicht in wat jouw handelen te weeg brengt bij jezelf en anderen. De paarden helpen hierbij door je direct van feedback te voorzien, omdat zij reageren op alles wat er op dat moment is en gebeurt. Zij houden je hiermee een spiegel voor, waardoor je heel snel tot de kern komt.
Bij Equine Assisted Coaching is het niet van belang of je ervaring hebt met paarden en zelfs niet of je bang bent voor paarden. Doordat je in alle rust en in je eigen tempo kennis kunt maken met de paarden valt de eventuele spanning al snel weg
Equine Assisted Teamcoaching
Je wil gemotiveerde werknemers die graag naar het werk komen!
Iedere werkgever weet ook dat dat helaas niet altijd vanzelfsprekend is. Veel werknemers kampen met stress-gerelateerde klachten en zelfs een kwart van het langdurend verzuim heeft te maken met stress in privé - of werksfeer.
Versterk je team met paarden
Binnen een team of groep heeft iedereen al snel een vaste rol. De één is leidend, de ander volgt. Er zijn vaak introverte- en daarnaast extraverte mensen aanwezig. Onderlinge relaties komen aan het licht in een teamsessie. De paarden zorgen daarbij voor de juiste verbinding binnen het team.
Gezondheid van het personeel is de grootse waarde binnen je organisatie!
Uitdaging
‘Verzanden’ in het werk kan diverse oorzaken hebben. Dit kan te maken hebben met de thuissituatie of/en de oorzaak kan liggen binnen de werksfeer. Soms is er sprake van een conflict, maar ook te weinig uitdaging of niet helemaal in de juiste positie zitten kunnen ook mee spelen. Wanneer een werknemer vastloopt in het werk kan Equine Assisted Coaching een goede manier zijn om daar weer uit te komen.
Werkwijze
Met behulp van het spiegelend vermogen van het paard en gerichte oefeningen komen we samen met het team tot de kern. Men leert spanning te herkennen en los te laten en ook hoe dit te verder binnen de werksferen te continueren.
We kijken samen hoe het beter kan, in een veilige context waarbij aandacht is voor elk individu binnen het team.
Individuele coachvraag
Het komt voor dat er tijdens een teamsessie een een specifieke individuele coachvraag aan het licht komt. Er is altijd ruimte om dit gedurende een vervolgsessie samen verder te onderzoeken.
"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!"
Soms is het lastig om de juiste bewoording te vinden voor zaken die zich diep van binnen afspelen. Het kan dan helpen om hier op een 'creatieve manier' uiting aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan kleien, waarbij je het materiaal gebruikt om bepaalde gevoelens de ruimte te geven of we gaan aan de slag met brons of verf. We werken vanuit het motto: "alles mag niets moet". Stap voor stap help ik je hoe je met behulp van creativiteit je eigen weg kunt vinden.
"De beste inzichten krijg je in de natuur"
Lijkt het je veel fijner om buiten met elkaar in gesprek te gaan dan binnen tussen vier muren? En kan je wel wat beweging gebruiken? Dan past wandelcoaching bij jou!
Wandelcoaching is een effectieve coachingsvorm waarbij de natuur een belangrijke rol speelt. Wandelen brengt je in beweging en is voor vrijwel iedereen mogelijk ongeacht leeftijd of conditie. De frisse buitenlucht pept je altijd weer op en je krijgt het gevoel er weer tegenaan te kunnen. Wandelen ontspant en je bent even weg van de hectiek van alledag.
Een ander bijkomend voordeel van wandelen is dat je letterlijk de ruimte krijgt je verhaal te vertellen in een tempo dat bij je past. Door te bewegen komen de verhalen als vanzelf naar boven. Je loopt naast elkaar waardoor je elkaar niet elke keer in de ogen hoeft te kijken en waar stilte een welkome moment is om tot jezelf te komen.
Een Taal Erbij is ontwikkeld vanuit o.a. het theoretische gedachtegoed van I. Boszormenyi-Nagy, een Hongaars-Amerikaanse psychiater en gezinstherapeut, dat uitgaat van een contextueel mensbeeld, de mens in relatie tot zich en de ander, in het hier en nu en in zijn geschiedenis.
Een Taal Erbij visualiseert deze relaties en geeft tegelijkertijd overzicht en inzicht. Vanuit een systemisch perspectief wordt door middel van duplo-poppetjes en ander materiaal het probleem van de cliënt verbeeld en de innerlijke dialoog op gang gebracht.
Samen kijken we naar de opgestelde beelden en kan je erkenning geven. Dit in combinatie van voelen en nabijheid en tegelijkertijd afstand en het kunnen overzien.